ukenru
u-stolitsi-likviduvali-konverttsentr-z-oborotom-blizko-120-mln-grn

У столиці ліквідували конвертцентр з оборотом близько 120 млн грн

 • 7309 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Правоохоронці ліквідували у Києві конвертцентр, річний оборот якого склав близько 120 млн грн, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ДФС.

"Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Києві спільно з працівниками Головного слідчого управління Національної поліції України припинили діяльність конвертаційного центру, через який протягом 2018 – 2019 рр. було проконвертовано близько 120 млн. грн", - йдеться у повідомленні.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.212 (Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) КК України правоохоронці встановили групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпрі ліквідували конвертаційний центр на 560 млн грн

Як повідомили у прес-службі, для цього фігуранти створили/зареєстрували та/або придбали корпоративні права низки транзитно-конвертаційних складських приміщень.

Підприємства перераховували фінанси на рахунки підконтрольних фігурантам компаній за нібито придбані ТМЦ, які фігуранти справи знімали готівкою у київській філії одного із банків та разом із підробленими документами повертали замовникам. 10-12,5% зловмисники привласнювали у якості винагороди.

Таким чином протягом 2018-2019 рр. було проконвертовано близько 120 млн. грн.

"За результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних приміщеннях, за місцями проживання фігурантів та в їх автомобілях, з незаконного обігу вилучено готівку в національній та іноземній валюті в еквіваленті 822 тис. 650 грн., печатки та банківські картки підконтрольних фігурантам фірм, їх реєстраційні та фінансово-господарські документи, чорнові записи, а також електронні носії інформації, мобільні телефони та комп’ютерну техніку", - зазначили у ДФС.

Триває слідство.

Нагадаємо, у Кривому Розі ліквідували конвертцентр з обігом понад 375 млн. грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП