ukenru
u-ssha-zvinuvatili-ukrayintsya-u-zlami-bazi-danikh-komisiyi-z-tsinnikh-paperiv-i-birzh

У США звинуватили українця у зламі бази даних Комісії з цінних паперів і бірж

 • 8410 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Влада США у вівторок звинуватила низку осіб і компаній в причетності до схеми торгівлі акціями на основі інформації з непублічних корпоративних прес-релізів, отриманої в результаті зламу бази даних Комісії з цінних паперів і бірж США. У списку обвинувачених - український хакер Олександр Єременко, передає УНН з посиланням Reuters.

У заяві, поданій до Окружного суду США в Ньюарку, штат Нью-Джерсі, Комісія стверджує, що окремі особи в Сполучених Штатах, Росії та Україні, отримали незаконні доходи на суму понад 4,1 млн дол. Шляхом торгівлі непублічним документами з бази даних Комісії "Edgar", включаючи приблизно 157 оголошень про корпоративні доходи.

"За даними Комісії, деякі з відповідачів передали частину своїх прибутків від торгівлі українському хакеру Олександру Єременку, який разом з іншими проник в Edgar в період з травня 2016 року по жовтень 2016 року, щоб отримати тисячі "тестових заявок", в тому числі деякі, що містять результати заробітку", - повідомляє видання.

Єременко був звинувачений в 2015 році за аналогічною схемою, що передбачає злам баз даних розповсюджувачів корпоративних прес-релізів.

Як повідомляв УНН, в серпні минулого року стало відомо, що в США трьом українським хакерам, обвинуваченим у викраденні номерів платіжних карток та інших даних американського бізнесу, повідомили про арешт.

Українські Національні Новини

Новини Світу