ukenru
u-ssha-zaproponuvali-ukhvaliti-zakon-pro-covfefe

У США запропонували ухвалити "закон про COVFEFE"

 • 9492 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Член палати представників США Майк Квіглі представив напередодні проект документа, де запропонував визначити усі повідомлення президента США у соціальних мережах, у тому числі "твіти" американського лідера Дональда Трампа як президентські записи. Про це УНН повідомляє з посиланням на The Hill.

Автор законодавчої ініціативи назвав її "акт COVFEFE" - акронімом до повної назви документа - Communications Over Various Feeds Electronically for Engagement і співзвучним з відомим "твітом" Д.Трампа минулого місяця. Документом пропонується внести поправки в закон про президентські записи, включивши в нього "соціальні мережі".

Відповідно до цього закону, записи президента США повинні бути збережені, що може зробити потенційно незаконним видалення "твітів" президентом.

"Часте і невибіркове використання президентом Трампом свого особистого мікроблогу в Twitter як засобу офіційної комунікації є безпрецедентним. Якщо президент за допомогою соціальних медіа збирається робити різкі публічні заяви про політику, ми маємо забезпечити, щоб ці заяви були задокументовані і збережені для майбутнього. Твіти є потужними, і президент має нести відповідальність за кожен запис", - сказав М.Квіглі.

Більшість людей сприйняли "твіт" Д.Трампа "covfefe" як помилку, хоча його прес-секретар Шон Спайсер сказав ЗМІ, що цей термін використався навмисно.

"Президент і невелика група людей точно знають, що він мав на увазі", - сказав він.

Нагадаємо, Ж.-К.Юнкер пожартував над Д.Трампом через його Twitter.

Українські Національні Новини

Новини Світу