ukenru
u-ssha-zafiksovano-rekordni-489-267-vipadkiv-covid-19-za-ostanni-24-godini

У США зафіксовано рекордні 489 267 випадків COVID-19 за останні 24 години

 • 13761 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. За даними Ресурсного центру коронавірусу Університету Джона Хопкінса, у середу в США було зафіксовано 489 267 нових випадків зараження COVID-19, лише через два дні після того, як було зафіксовано новий рекорд – 512 553. Про це пише УНН з посиланням на Voanews.

Деталі

Зараз у США в середньому реєструється понад 265 000 нових випадків коронавірусу на день, що перевищило попередню позначку в 250 000 нових випадків зараження щодня, встановлену в січні.

Доктор Ентоні Фаучі, директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань і головний медичний радник президента Джо Байдена, заявив у середу, що він "настійно рекомендує" людям скасувати плани відвідувати великі святкові вечірки з "30, 40, 50 особами", а замість цього проводити час із невеликими зборами друзів чи родичів, які вакциновані та отримали повторне щеплення.

У середу в інтерв’ю CNBC Фаучі також передбачив, що поточний омікронний сплеск може досягти свого піку в США до кінця січня.

Доповнення

Експерти в галузі охорони здоров’я кажуть, що, незважаючи на швидке поширення Омікрону по всьому світу з моменту його першого виявлення в Південній Африці минулого місяця, він, схоже, викликає менш важкі захворювання, ніж інші версії коронавірусу. Однак представник Всесвітньої організації охорони здоров’я цього тижня попередив, що ще зарано говорити про те, як Омікрон вплине на літніх, більш вразливих людей.

Тим часом, нове дослідження з Південної Африки припускає, що ревакцинація одноразової вакцини Johnson & Johnson COVID-19 забезпечує сильний захист від варіанту Омікрон.

Дослідники Південноафриканської ради з медичних досліджень кажуть, що ревакцинація вакцини Johnson & Johnson була зроблена приблизно 69 000 медичних працівників у період з 15 листопада по 20 грудня. Результати показують, що ефективність у запобіганні госпіталізації зросла з 63% незабаром після її введення, до 84% через 14 днів і 85% протягом одного-двох місяців.

Крім того, окреме дослідження за участю вакцини Johnson & Johnson у Сполучених Штатах показує, що вакцина забезпечує 41-кратне збільшення нейтралізуючих антитіл, якщо використовувати її як ревакцинацію для людей, які отримали дводозову вакцину Pfizer.

Лікарі медичного центру Beth Israel Deaconess в Бостоні також повідомили CNN, що бустер Johnson & Johnson викликає п'ятикратне збільшення так званих Т-клітин, частини імунної системи людини, яка вбиває інфіковані вірусом клітини та не дає їм розмножуватися та поширюватися. 

Українські Національні Новини

Новини Світу