u-ssha-vyishla-z-viaznytsi-dzhypsi-blanshar-yaka-orhanizovala-vbyvstvo-svoiei-zhorstokoi-materi

У США вийшла з в'язниці Джипсі Бланшар, яка організовала вбивство своєї жорстокої матері

 • 24705 переглядiв

Бланшар була умовно-достроково звільнена з в'язниці, відбувши 7 з 10 років покарання за вбивство своєї матері, яка жорстоко поводилася з нею та лікувала від вигаданих хвороб.

Достроково вийшла з в'язниці Джипсі Роуз Бланшар, яку засудили за організацію вбивства своєї матері Клодін "Ді Ді" Бланшар. Матір роками знущалася з доньки і лікувала їй від вигаданих хвороб. Про це повідомляє Associated Press, передає УНН.

Деталі

Джипсі Бланшар, які зараз 32 роки, була звільнена з виправного центру Чіллікоте у штаті Міссурі. За словами представниці Департаменту виправних установ штату Карен Пойманн, Бланшар випустили умовно-достроково після відбуття 85% початкового терміну.

Під час розслідування вбивства матері Бланшар визнала провину і пішла на угоду зі слідством. З огляду на те, що Джипсі Бланшар зазнала жорсткого поводження з боку матері, її засудили до 10 років позбавлення волі. Первісно пред'явлене їй обвинувачення у вбивстві першого ступеня означало б довічне ув'язнення. Вона відбула сім років в'язниці замість десяти.

Історія

У 2015 році Джипсі Бланшар зі своїм хлопцем Ніколасом Годеджоном спланувала вбивство своєї матері після років знущань. Хлопець зарізав Клодін Бланшар ножем, який дала йому Джипсі. Після цього пара втекла, але невдовзі їх затримали. Ніколас відбуває довічне ув'язнення без права на умовне-дострокове звільнення.

Празький стрілець зізнався в інших вбивствах28.12.23, 03:50

Справа Джипсі викликала інтерес у ЗМІ. Про неї зняли кілька документальних фільмів, а також телесеріал "The Act" ("Вдавання"). У ньому розповідається, як матір роками переконувала доньку у тому, що вона не може ходити, потребує медичної допомоги, має користуватися кисневим балоном та зондом для харчування. Насправді дитина була повністю здоровою. Коли Джипсі подорослішала, то задумала вбити матір. Під час ув'язнення вона дала кілька інтерв'ю, в яких розповіла про складне дитинство, та написала мемуари, які опублікують у січні.

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі