u-ssha-viprobuvali-bpla-yakiy-mozhe-litati-v-stratosferi

У США випробували БпЛА, який може літати в стратосфері

 • 226371 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. На ракетному полігоні в американському Нью-Мексико, завершилося перше стратосферне випробування висотної псевдосупутникової безпілотної авіаційної системи PHASA-35. Про це повідомляє Defense Post, пише УНН.

Деталі

Випробування США на полігоні Уайт Сендс є частиною проекту з розробки стійкого і стабільного БПЛА псевдосупутникового типу, на роботу якого не впливатимуть погодні умови та повітряний рух.

Зазначається, що PHASA-35 має розмах крил 35 метрів і може нести до 15 кілограмів корисного навантаження. Він оснащений сонячними та фотоелектричними батареями, а також системою управління енергоспоживанням, що дозволяє забезпечити постійне живлення навіть під час нічних польотів.

Майбутнє застосування надлегкого літального апарату включає безпеку повітряного простору і розвідку, спостереження і рекогносцировку з "наддовгою" витривалістю.

Цитата

"PHASA-35 відкриває нові горизонти, відкриваючи стратосферу для нових можливостей", - заявив керуючий директор авіаційного сектору “BAE Systems” Кліфф Робсон.

Реалізація проекту PHASA-35 відбувається в рамках програми BAE FalconWorks - передової програми досліджень і розробок інновацій в галузі повітряного простору для підтримки бойових можливостей Великої Британії і країн-партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін погодив створення експериментального проекту щодо боєприпасів до БпЛА

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У США випробували БпЛА, який може літати в стратосфері

     • 226371 переглядiв

    Окупанти за минулу добу вбили 4 мешканців Донеччини

     • 153310 переглядiв