ukenru
u-ssha-vidkrilasya-vistavka-ukrayinskoyi-nezalezhnosti

У США відкрилася виставка української незалежності

 • 15188 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. У Нью-Йорку в США відкрилася виставка, на якій 150 експонатів розказують про боротьбу України за незалежність. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

Виставка, присвячена сторіччю боротьби України за незалежність на початку 20-го сторіччя, називається “Українське коло”. До неї входять понад 150 експонатів, чимало з яких виставляються вперше.

Визвольні змагання 1917-1921 років, початок української культурної дипломатії 1919-го – про ці події від першої особи розповідають експонати: Мирний договір Української Народної республіки за підписом Гетьмана Скоропадського, особисті речі Симона Петлюри та Володимира Винниченка, поліграфічні камені для друку банкнот номіналом 1000 карбованців.

Чи не вперше участь в одній виставці беруть практично усі українські наукові та історичні організації США.

Куратор виставки “Українське коло" Юрій Савчук розповів, що збирали експонати в Україні, Швейцарії, Болгарії, Польщі та у Сполучених Штатах. Це дозволило відтворити сторінки маловідомої на Заході української історії, додав він.

"Саме ця історична мозаїка дозволила нам представити сьогодні​ широке історичне полотно боротьби Української держави та нації за свою незалежність, за утвердження свого суверенітету", – пояснив куратор виставки.

До цього експозиція працювала у Києві. Виставка ж у Нью-Йорку буде доступною для відвідувачів до 29 вересня. А з часом буде надруковано двомовний каталог усіх представлених експонатів.

Нагадаємо, рідкісний малюнок Пікассо вирішили виставити на аукціон у Парижі.

Українські Національні Новини

Новини Світу