ukenru
u-ssha-rosiyanku-zvinuvatili-u-spravi-schodo-vidmivannya-groshey

У США росіянку звинуватили у справі щодо відмивання грошей

 • 9087 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Російський юрист Наталія Весельницька, яка відома тим, що протягом виборчої кампанії 2016-го року мала зустріч із провідними особами виборчої кампанії Трампа, звинувачена у перешкоджанні правосуддю у цивільній справі щодо відмивання грошей, передає УНН із посиланням на "Голос Америки".

Як повідомляє CNBC, Весельницькій висунуто кримінальні звинувачення у перешкоджанні правосуддю у цивільній справі про незаконне відшкодування податків на суму 230 мільйонів доларів за участі "корумпованих російських чиновників". У тій справі вона виступає адвокатом. Обвинувачення у США заявляє, що у справі U.S. vs. Prevozon Holdings Весельницька представила суду декларацію буцімто незалежно складену російським урядом, насправді ж сама таємно співпрацювала із урядом Росії.

ЗМІ наголошує, що справа за якою Весельницькій пред'явлено звинувачення не стосується зустрічі із представниками штабу Трампа.

Що ж до зустрічі, то видання повідомляє наступне: "у "Вежі Трампа" у 2016-му році були присутні син та зять Трампа та очільники його виборчого штабу. Американцям обіцяли компромат на суперницю Трампа по виборчій кампанії Гілларі Клінтон, але зрештою вони не отримали обіцяного. Прихильники Трампа, після оприлюднення інформації про зустріч, називали її провокацією. Сам Трамп Молодший, який брав участь у зустрічі, заявив, що Весельницька не мала обіцяної інформації щодо Клінтон і натомість перевела розмову не теми всиновлення російських дітей у США та Акту Магнітського".

Раніше затримана у США росіянка Бутіна частково визнала свою провину.

Українські Національні Новини

Політика