ukenru
u-ssha-povnistyu-vipravdali-18-richnogo-kayla-rittenkhausa-yakiy-zastreliv-dvokh-lyudey-pid-chas-protestiv-blm

У США повністю виправдали 18-річного Кайла Ріттенхауса, який застрелив двох людей під час протестів BLM

 • 27299 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Суд присяжних у Вісконсині (США) виправдав 18 річного юнака Кайла Ріттенхауса, якого звинувачували у вбивстві двох людей з напівавтоматичної гвинтівки під час масових заворушень у місті Кеноша в 2020 році. Про це УНН повідомляє з посиланням на CNN.

Деталі

Повідомляється, що суд присяжних у складі 12 осіб дійшов висновку, що Ріттенхаус діяв у порядку самооборони.

Його визнали невинним за двома пунктами звинувачення у вбивстві, одним пунктом звинувачення в замаху на вбивство і двома пунктами звинувачення в загрозі безпеці під час вуличних протестів, затьмарених підпалами, заворушеннями і грабежами, що відбулися 25 серпня 2020 року в Кеноші.

Після винесення вердикту Кайл Ріттенхаус розплакався.

Після оголошення вироку кілька десятків демонстрантів вишикувалися на сходинках біля будівлі суду, оточеного безліччю поліцейських. Деякі з людей тримали в руках плакати на підтримку Ріттенхауса, інші висловлювали своє розчарування рішенням присяжних.

Цитата

"Звинувачення проти (підсудного) за всіма пунктами звинувачення зняті, судова справа припинена назавжди без права повернення до суду, і він звільнений від зобов'язань за своєю заставою", - заявив суддя Брюс Шредер.

Контекст

У серпні 2020 року 17-річний Кайл Ріттенхаус під час заворушень у Кеноші застрелив двох людей. Він, за відомостями місцевого видання Milwaukee Journal Sentinel, міг входити в групу добровольців, які намагалися захистити майно від мародерів. Ріттенхаус був затриманий.

Він застрелив 36-річного Джозефа Розенбаума і 26-річного Ентоні Хубера, а також поранив 28-річного Гейджа Гросскройца.

Захист стверджував, що Ріттенхаус в ту ніч неодноразово піддавався нападам, і що він застрелив нападників, побоюючись за своє життя. Адвокати заявили, що Ріттенхаус приїхав до Кеношу, щоб захистити приватну власність після кількох ночей масових заворушень у місті, що знаходиться на південь від Мілуокі.

Українські Національні Новини

Новини Світу