ukenru
u-ssha-pogodilisya-ne-vvoditi-mita-na-kitayski-tovari-pislya-zustrichi-trampa-z-si-tszinpinom

У США погодилися не вводити мита на китайські товари після зустрічі Трампа з Сі Цзіньпіном

 • 10903 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Китай і США домовилися відновити торговельні переговори на основі взаємної поваги і рівноправності. Рішення було прийнято в ході переговорів між главою КНР Сі Цзіньпіном і його американським президентом Дональдом Трампом в Осаці на полях саміту “Групи двадцяти” в суботу, передає УНН з посиланням на China daily.

У США заявили, що не будуть додавати нові мита на китайський експорт. Переговорні групи з двох країн повинні будуть в подальшому обговорити конкретні деталі домовленості.

Зустріч двох лідерів відбулася в Міжнародному виставковому центрі Осаки, місці зустрічі на вищому рівні, приблизно в 11:50 за місцевим часом після того, як вони обидва взяли участь в третьому пленарному засіданні саміту.

Раніше в цьому місяці 600 американських компаній закликали президента США Дональда Трампа врегулювати торговельну суперечку з Китаєм.

Нагадаємо, тарифний конфлікт між США і Китаєм призведе до уповільнення зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) обох країн і як наслідок - до зниження темпів зростання світової економіки в цілому. Однак глобальної рецесії чекати не слід. Про це в інтерв'ю агентству Reuters в середу, 5 червня, розповіла в глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард.

Українські Національні Новини

Новини Світу