ukenru
u-spravi-schodo-eksportu-medichnikh-masok-v-ispaniyu-provedeno-8-obshukiv-ogpu

У справі щодо експорту медичних масок в Іспанію проведено 8 обшуків - ОГПУ

 • 13036 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. У справі щодо експорту медичних масок до Іспанії за значно заниженим цінами проведено 8 обшуків. Про це повідомляє УНН із посилання на звіт Генерального прокурора України Ірини Венедіктової.

"…щодо поставки на експорт до Королівства Іспанія медичних масок за значно заниженим цінами по 1 гривні 23 копійки, внаслідок чого особи ухилились від сплати податків на суму понад 15 млн гривень: у ході слідства проведено 8 санкціонованих обшуків, у ході яких вилучено первинні фінансово-господарські документи, електронні носії інформації, чорнові записи, мобільні термінали, банківські картки, ноутбуки, зразки респіраторних масок, значні суми іноземної валюти", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що наразі проводиться судово-економічне дослідження, після отримання результатів якого буде призначено експертизу. Слідство триває.

Нагадаємо, прокуратура розслідує можливу причетність київських митників до незаконного експорту медичних масок до Іспанії.

Як раніше повідомлялося в УНН, іспанський телеканал La-1 у сюжеті про поширення коронавірусу показав, як до Іспанії привезли засоби індивідуального захисту, зокрема, маски українського виробництва. Пізніше у новій митниці намагалися пояснити, як захисні засоби українського виробництва опинилися в Іспанії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП