ukenru
u-sluzi-narodu-vvazhayut-scho-golosi-za-pravki-pid-vitrenko-pid-chas-pozachergovogo-zasidannya-vr-znaydutsya

У "Слузі народу" вважають, що голоси за "правки під Вітренка" під час позачергового засідання ВР знайдуться

 • 19595 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Завтра, 23 лютого, під час позачергового засідання Верховної Ради буде розглянуто Закон України про внесення змін до деяких законів України щодо поновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби. Закон буде проголосований позитивно, голоси за нього знайдуться. Про це УНН повідомила член партії "Слуга народу", нардеп Олена Мошенець.

Цитата

"Ключове питання у цей день - конкурси та правки для заступників і виконуючих обов'язки міністрів. Якщо нас збирають завтра, то, думаю, голоси будуть знайдені", - сказала вона.

Деталі

23 лютого відбудеться позачергове засідання Верховної Ради, де буде розглянуто Закон України про внесення змін до деяких законів України щодо поновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби з пропозиціями Президента України.

Серед правок - можливість в.о міністра мати всі ті ж повноваження, що і у призначеного парламентом глави відомства. У першу чергу це "розв'яже руки" в.о. міністра енергетики Юрію Вітренку, якого вже двічі не змогли призначити повноцінним міністром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахтарі залишаться без зарплат: Президент ветував закон про держслужбу через Вітренка

До чого тут Вітренко

21 грудня 2020 року Юрій Вітренко став виконуючим обов'язки міністра енергетики. До цього Верховна Рада України 17 грудня не підтримала призначення Юрія Вітренка першим віце-прем'єр-міністром - міністром енергетики України. Відповідне рішення тоді підтримали тільки 186 народних депутатів України.

Пізніше голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зробив заяву, що Вітренко призначили в.о. в обхід Верховної Ради.

Отримавши крісло міністра, хоч і з приставкою в.о., Вітренко у перші тижні своєї роботи виявився в центрі "тарифної кризи", вихід з якої шукають досі. І відміна пільгової ціни на електроенергію за перші 100 кВт-год - лише верхівка айсберга.

Як писав УНН, нардепи двічі не підтримали призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики, тобто він так і залишився "недоміністром" з приставкою в.о. І це незважаючи на заклик Президента Володимира Зеленського на засіданні фракції до нардепів монобільшості підтримати кандидатуру Вітренка.

Українські Національні Новини

Політика