ukenru
u-siriyi-pislya-zemletrusu-postrazhdali-kilka-arkheologichnikh-pamyatok

У Сирії після землетрусу постраждали кілька археологічних пам'яток

 • 1184541 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. За даними Головного управління старожитностей та музеїв Сирії (DGAM), кілька археологічних пам'яток було пошкоджено внаслідок потужного землетрусу, який вразив регіон у понеділок вранці, передає УНН.

Деталі

Цитадель Алеппо 13 століття «понесла незначні та середні ушкодження, внаслідок яких впали частини османського млина, є розтріскування та падіння частин північно-східних оборонних огорож. Також впали великі частини бані маяка мечеті Аюбі, входи в замок були пошкоджені, а частини каменю, в тому числі вхід до королівської захисної вежі та фасаду османського притулку, були пошкоджені», — йдеться у повідомленні DGAM у Facebook.

Колись історичне стародавнє місто Алеппо в Сирії на північному заході країни було серйозно пошкоджено в ході громадянської війни, але знову відкрилося в 2018 році після відновлювальних робіт. DGAM повідомляє, що артефакти в Національному музеї Алеппо були пошкоджені внаслідок землетрусу в понеділок.

DGAM також повідомляє про пошкодження історичних будівель та мечетей у провінції Хама в західно-центральній частині Сирії, таких як тріщини в конструкції та обвалення стін у мечеті Імама Ісмаїла та у замку Шмеміс.

Замок Аль-Маркаб, фортеця хрестоносців неподалік Баніясу на північному заході Сирії, також постраждав, у тому числі обвалився блок однієї з його круглих веж.

«Струс також призвів до падіння скелі на околицях замку Кадус та обвалення деяких житлових будівель, розташованих на території кампуса замку», — повідомили в DGAM.

Експерти все ще вивчають повний масштаб збитків, завданих історичним об'єктам і навколишнім історичним будівлям і кварталам.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП