u-simferopoli-siloviki-rf-zatrimali-krimchan-yaki-priyshli-pidtrimati-zasudzhenikh-aktivistiv-ombudsmen

У Сімферополі силовики рф затримали кримчан, які прийшли підтримати засуджених активістів - омбудсмен

 • 413511 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Російські силовики у Сімферополі масово затримували кримчан, які прийшли до так званого "верховного суду" на підтримку незаконно засуджених у сфабрикованій "справі диверсантів" першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та активістів Асана та Азіза Ахтемових. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram, передає УНН.

Деталі

Омбудсмен поінформував, що апеляція на "вирок" розглядається у Третьому апеляційному суді загальної юрисдикції міста Сочі, а у Сімферополі по відеозв’язку мало відбутися відкрите судове засідання. Однак, додає Лубінець, до зали не пустили навіть журналістів з прескартами.

"Серед затриманих – родичі Нарімана Джеляла та братів Ахтемових, журналісти, правозахисники та навіть особи з інвалідністю. Загалом у Залізничний райвідділок поліції доправили 14 людей для складання адмінпротоколів, серед них – три жінки", - зазначив омбудсмен.

За інформацією адвоката Едема Семедляєва, у відділку залишили п’ятьох осіб, а в інших зібрали відбитки пальців, зразки ДНК, сфотографували, виписали застереження та відпустили.

Цитата

"Сьогоднішні затримання вкотре доводять незмінність репресивної політики рф стосовно кримських татар, яку країна-окупант безпрецедентно посилила після повномасштабного вторгнення, - безпідставні обшуки, свавільні арешти, насильницькі зникнення, позбавлення права на справедливий суд, катування, депортація до рф.

Відповідно до норм міжнародного права росія зобов’язана негайно припинити політично мотивовані переслідування на тимчасово окупованому Кримському півострові та звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України", - наголосив Лубінець.

Нагадаємо

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що у Сімферопольському СІЗО-2, тимчасово окупований Крим, здійснюють цілеспрямоване моральне та фізичне катування кримськотатарських політв'язнів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Рівному чоловік зґвалтував та задушив 29-річну жінку

     • 1491366 переглядiв