u-shveytsariyi-chotirokh-bankiriv-zvinuvachuyut-u-dopomozi-drugu-putina

У Швейцарії чотирьох банкірів звинувачують у допомозі другу путіна

 • 659769 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Прокуратура Швейцарії стверджує, що концертний віолончеліст, близький друг російського диктатора володимира путіна Сергій Ролдугін перевів мільйони франків через рахунки у швейцарських банках без будь-яких належних перевірок. У середу, 8 березня, пройшло судове засідання, під час якого чотирьох банкірів звинуватили у допомозі росіянину, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За даними слідства, Ролдугін поклав мільйони франків на рахунки у швейцарських банках між 2014 і 2016 роками. Зазначається, що його називали власником двох рахунків, відкритих у Газпромбанку у Швейцарії у 2014 році. Після повномасштабного вторгнення в Україну проти нього застосували санкції, як проти найближчого оточення путіна.

Повідомляється, що у допомозі віолончелісту підозрюють четверо банкірів - трьох росіян, які працювали в Цюріху, і одного швейцарця. За даними правоохоронців, банкіри не провели достатніх перевірок, щоб з'ясувати, чи є Ролдугін справжнім власником відповідних активів.

"На момент відкриття рахунку в різних статтях повідомлялося, що Сергій Ролдугін був близьким другом президента росії володимира путіна і хрещеним батьком його дочки... Загальновідомо, що путін офіційно має дохід лише в 100 000 швейцарських франків і не є багатим, але насправді має величезні активи, якими керують наближені до нього люди", - йдеться в обвинуваченні.

Прокуратура заявила суду, що не зробила достатньо для встановлення особи бенефіціарного власника коштів. За словами державного прокурора Яна Хоффманна, у справі фігурували близько 30 мільйонів швейцарських франків (31,84 мільйона доларів). Обвинувачені постали в окружному суді Цюріха в середу, проте відкинули звинувачення в недостатній ретельності фінансових операцій. 

"Усі докази свідчать про те, що справжнім власником активів є Сергій Ролдугін", — заявив суду один з обвинувачених.

Своєю чергою, адвокат Бернхард Лотшер заявив, що немає доказів того, що Ролдугін не є справжнім власником активів.

"Сумнівів щодо особи справжнього власника недостатньо з точки зору кримінального права", - сказав він у суді.

Прокуратура вимагає для кожного з банкірів умовного терміну по сім місяців.

Нагадаємо

Федеральна рада ініціювала початок процедури конфіскації активів оточення колишнього президента України Віктора Януковича, заблокованих після 2014 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі