u-seuli-znayshli-ta-doslidili-ulamki-suputnika-rozvidnika-kndr-vin-ne-mav-zhodnoyi-viyskovoyi-koristi

У Сеулі знайшли та дослідили уламки супутника-розвідника КНДР: він не мав жодної військової користі

 • 471114 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Військові Південної Кореї знайшли в Жовтому морі уламки північнокорейського супутника-шпигуна, який КНДР намагалася запустити у травні. Вони дійшли висновку, що він не має жодної військової користі. Про це пише Reuters із посиланням на заяву військових, повідомляє УНН.

Цитата

"Після детального аналізу основних частин північнокорейської космічної ракети-носія і супутника, які були знайдені, південнокорейські і американські експерти дійшли висновку, що вони взагалі не мають ніякого військового значення як розвідувальний супутник", - йдеться в заяві військових.

Дедалі

Військові Південної Кореї заявили, що в середу завершили рятувальні операції, які розпочалися одразу після того, як уламки впали біля західного узбережжя Південної Кореї 31 травня. В операції були задіяні авіація, військово-морський флот і водолази.

За словами південнокорейських військових експертів, це перший випадок, коли Південній Кореї вдалося перехопити супутник, запущений КНДР.

Нагадаємо

У середині червня військові Південної Кореї після тижневої пошукової операції дістали з дна Жовтого моря першу затонулу частину північнокорейської космічної ракети.

Вона впала в море після невдалої проби КНДР вивести на навколоземну орбіту розвідувальний супутник.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїль завершив військову операцію у Дженіні - ЗМІ

     • 588418 переглядiв

    Донеччина: росіяни поранили ще двох людей

     • 345754 переглядiв