u-seli-na-poltavshchyni-skazhenyi-kit-pokusav-dvokh-liudei-u-navkolyshnikh-selakh-provodiat-profilaktychni-shcheplennia-tvarynam

У селі на Полтавщині скажений кіт покусав двох людей: у навколишніх селах проводять профілактичні щеплення тваринам

 • 44087 переглядiв

У селі Омельник Кременчуцького району скажений кіт покусав двох людей, у зв'язку з чим у 12 навколишніх селах, оголошених "загрозливою зоною", були проведені безкоштовні щеплення від сказу для тварин

Хворий на сказ кіт покусав двох людей у селі Омельник Кременчуцького району. В зоні ризику поширення хвороби 12 сіл Омельницької громади. Цю територію оголосили "загрозливою зоною", та проводять там безкоштовні щеплення для тварин від сказу. Про це розповів голова Полтавської ОВА Філіп Пронін, передає УНН.

До загрозливої зони неблагополучного пункту віднесли території сіл Омельник, Варакути, Гуньки, Демидівка, Запсілля, Крамаренки, Литвиненки, Пустовіти, Радочини, Степанівка, Федоренки, Яремівка Омельницької громади. Нині у вказаних населених пунктах тваринам проводять безкоштовні щеплення від сказу.

– повідомив Пронін.

Деталі

Очільник ОВА також зауважив, що у селі де відбувся інцидент вже відпрацювали фахівці ветеринарної медицини. Вони провели епізоотичне обстеження та відбір патологічного матеріалу. Лабораторні дослідження підтвердили захворювання кота на сказ.

В Україні дозволили "санітарне полювання" на хижих тварин - через масове зараження на сказ19.02.24, 20:27

Нагадаємо

Раніше УНН писав, що через воєнний стан, що обмежує пероральну вакцинацію диких тварин від сказу та імунізацію домашніх тварин, в Україні у 2023 році спостерігалося зростання випадків сказу серед тварин у 2,3 рази порівняно з 2022 роком.

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Кабмін встановив розмір виплат дітям загиблих захисників

     • 43061 переглядiв

    В ОП пояснили, чого очікувати від візиту Макрона в Україну

     • 37377 переглядiв

    ЄС продовжив індивідуальні санкції проти рф ще на пів року

     • 44338 переглядiв