ukenru
u-sbu-pidtverdili-scho-do-kiyeva-vidryadili-pravoslavnikh-titushok-dlya-blokuvannya-ekzarkhiv

У СБУ підтвердили, що до Києва відрядили "православних тітушок" для блокування екзархів

 • 11241 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. У Службі безпеки України підтверджують, що УПЦ МП відрядило до Києва "православних тітушок", які мають блокувати резиденції екзархів. Таку інформацію підтвердив заступник голови СБУ Віктор Каноненко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Дійсно, це так, у понеділок вони були проведені перші за рахунок Житомирської єпархії та киян. У вівторок такої акції не відбулось. Напевно, завдяки реакції блогерів, які завчасно попередили, що таке може бути", - сказав він, коментуючи інформацію про те, що УПЦ МП відрядило до Києва так званих "православних тітушок", які мають їхати з Почаївської лаври до Києва і там блокувати резиденції екзархів у Києві.

За словами Каноненка, ці акції були припинені з боку УПЦ МП, хоч планувалось, що вони мали відбуватись щодня.

"Вони ідуть централізовано і відкрито. Ми отримуємо всю інформацію, але не можемо супроводжувати їх на тій підставі, що вони діють в межах чинного законодавства", - додав він.

Раніше в УПЦ МП закликали екзархів покинути Україну і не порушувати міжконфесійний мир.

Нагадаємо, 23 вересня патріарх Варфоломій проголосив, що надіслав усім повідомлення про те, що Україна якнайшвидше отримає автокефалію, оскільки має на це право.

Константинопольський патріархат у межах підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні 7 вересня призначив своїх екзархів  у Києві. Також Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів з патріархом РПЦ Кирилом повідомив, що рішення про українську автокефалію вже ухвалено, і вже ведуться відповідні процеси.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП