ukenru
u-rosiyi-sud-prodovzhiv-aresht-krimskotatarskogo-aktivista-suleymanova

У Росії суд продовжив арешт кримськотатарського активіста Сулейманова

 • 9310 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Російський суд продовжив ще на три місяці утримання під вартою затриманого цього року фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" (друга сімферопольська група) кримськотатарського активіста Руслана Сулейманова. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє громадська організація "Кримська солідарність", передає УНН.

"Судове засідання закінчено. Суд продовжив Руслану Сулейманову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 15 лютого 2020 року", - пишуть на сторінці організації.

Відзначається, що таке рішення 11 листопада на засіданні Ленінського районного суду міста Ростов-на-Дону озвучив суддя Олександр Осипов. Таким чином, фігуранта "справи Хізб-ут-Тахрір" будуть тримати в СІЗО до 15 лютого 2020 року.

Спочатку засідання проходило у відкритому режимі, але після клопотання слідчого суддя постановив закрити процес. Всіх слухачів, а також представників ЗМІ вивели із залу суду.

Нагадаємо, що в результаті обшуків в окупованому Криму затримано 20 кримських татар, підозрюваних в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної в Росії терористичною.

Кримськотатарський активіст Руслан Сулейманов був серед затриманих.

Пізніше заарештованих кримських татар доставили в РФ.

Українські Національні Новини

Суспільство