ukenru
u-rosiyi-skeruvali-do-sudu-spravu-pozhezhi-u-zimoviy-vishni

У Росії скерували до суду справу пожежі у "Зимовій вишні"

 • 8642 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Кримінальну справу про пожежу у торгово-розважальному центрі "Зимова вишня" у російському місті Кемерово направлено до суду. Про це у п'ятницю повідомляє генеральна прокуратура РФ, передає УНН.

"Заступник генпрокурора РФ затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі, порушеній за фактом пожежі у торгово-розважальному центрі "Зимова вишня" у місті Кемерово... Після затвердження обвинувального висновку кримінальну справу направлено до Заводського районного суду міста Кемерово для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

Фігурантами справи є директор ВАТ "Кемеровський кондитерський комбінат" Юлія Богданова, технічний директор вказаного товариства Георгій Соболєв, директор ТОВ "Зимова вишня" Надія Судденок.

Також обвинувачення висунуто двом співробітникам ТОВ "Системний інтегратор" Ігорю Полозіненку і Олександру Нікітіну, охоронцю ВАТ "Кемеровський кондитерський комбінат" Сергію Антюшину, начальнику варти пожежної частини №2 державної установи "1 загін ФПС по Кемеровській області" Сергію Геніну.

Як вважає слідство, 25 березня 2018 року на 4-му поверсі торгово-розважального центру "Зимова вишня" у Кемерові виникла пожежа у результаті замикання електропроводки на четвертому поверсі. 

Внаслідок пожежі загинули 60 осіб, у тому числі 37 дітей, постраждали 147 осіб. 

Українські Національні Новини

Новини Світу