u-rosiyi-pochalisya-pidvodni-viprobuvannya-yadernogo-bezpilotnogo-aparata-poseydon

У Росії почалися підводні випробування ядерного безпілотного апарата "Посейдон".

 • 19802 переглядiв

КИЇВ. 25 грудня. УНН. Підводні випробування здатного нести ядерні боєзаряди стратегічного безпілотного апарату "Посейдон", про розробку якого в посланні Федеральним зборам розповів президент РФ Володимир Путін, почалися в Росії. Про це у вівторок повідомило ТАСС джерело в оборонно-промисловому комплексі, передає УНН.

"У морській акваторії, яка захищена від засобів розвідки ймовірного противника, ведеться підводне відпрацювання ядерної енергетичної установки безлюдного апарату "Посейдон", - сказав співрозмовник агентства. Він уточнив, що реактор встановлений в корпус чинного апарату, проте тести проводяться поки в рамках дослідно-конструкторських робіт, а не повноцінних ходових випробувань.

Джерело повідомило, що в якості носія безпілотника використовується один з атомних підводних човнів ВМФ. Співрозмовник додав, що роботи по апарату включені до держпрограми озброєння на 2018-2027 роки. "Посейдон" повинен бути переданий ВМФ до кінця дії цієї програми", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна потрапила в Топ-5 місць, де може початися Третя світова війна

Про створюванний в Росії безпілотний підводний апарат з ядерною енергетичною установкою вперше розповів президент РФ Володимир Путін у своєму посланні Федеральним зборам в березні цього року. Президент тоді повідомив, що ці безпілотники можуть бути оснащені як звичайними, так і ядерними боєприпасами і будуть здатні знищувати об'єкти інфраструктури супротивника, авіаносні угруповання і так далі.

Апарати "Посейдон" разом з носіями - атомними підводними човнами - входять в так звану океанську багатоцільову систему.

Раніше джерело в оборонно-промисловому комплексі повідомляло, що створюваний в Росії безпілотний підводний апарат "Посейдон" буде здатний нести ядерну бойову частину потужністю до двох мегатонн для знищення військово-морських баз противника.

Раніше, президент РФ Володимир Путін пригрозив новітньою зброєю, яка не має аналогів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Папа Римський закликав людей жити простіше

     • 12661 переглядiв

    Brent обвалилась у ціні

     • 14730 переглядiв

    Сьогодні святкують Різдво за григоріанським календарем

     • 19277 переглядiв

    Українців попередили про складні погодні умови

     • 12485 переглядiв

    ДСНС попереджає про лавинну небезпеку

     • 10158 переглядiв