ukenru
u-rosiyi-lyudi-perekrili-dorogu-cherez-gromadyana-knr-u-yakogo-mig-buti-koronavirus

У Росії люди перекрили дорогу через побоювання "громадян КНР", у яких міг бути коронавірус

 • 25648 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Під Челябінськом люди перегородили дорогу швидкої допомоги в карантинний центр, побоюючись, що в автомобілі є громадяни Китаю з підозрою на коронавірус, мотивуючи свої дії тим, що центр знаходиться занадто близько до житлових будинків. Про це повідомляє УНН із посиланням на "Радіо Свобода", яка цитує місцеві ЗМІ.

"Жителі Соснівського району Челябінської області перекрили дорогу в карантинний центр через страх поширення коронавірусу. Місцеві ЗМІ повідомляють, що машина "Лада-Гранта" з медичним хрестом на борту прямувала в санаторій "Скеля", де зараз знаходиться один з карантинних центрів. Зо два десятки людей перегородили їй шлях, вважаючи, що в машині знаходяться громадяни Китаю з підозрою на коронавірус. На думку присутніх, центр розташований занадто близько до житлових будинків", - повідомили в ЗМІ.

Повідомляється, що в регіональному МОЗ Росії запевнили, що вся територія "Круча" обгороджена, в санаторії введений жорсткий пропускний режим, а ніяких житлових будинків поруч немає - центр стоїть в сосновому лісі. У відомстві попросили від присутніх не заважати медикам робити свою роботу.

"Відомо, що в "Утьосі" зараз обстежуються шестеро людей, один з них - громадянин Китаю. Глава обласного МОЗ Юрій Семенов підкреслив, що він лише знаходиться під наглядом і "не є хворим". Всього в Челябінській області через підозри в зараженні коронавірусною інфекцією обстежують близько двохсот чоловік", - додали в ЗМІ.

Нагадаємо, в Росії перші два випадки зараження на коронавірус зареєстрували 31 січня.

Українські Національні Новини

Суспільство