ukenru
u-rosiyi-dumayut-nad-vidnovlennyam-virobnitstva-an-124-ruslan

У Росії думають над відновленням виробництва Ан-124 "Руслан"

 • 14697 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. У Росії розглядають можливість поновлення виробництва важкого дальнього транспортного літака Ан-124 "Руслан". Таку думку висловив віце-президент по транспортної авіації ПАТ "ОАК", генеральний директор ПАТ "Іл" Олексій Рогозін, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Літаки надважкого класу, до яких відноситься Ан-124, є вкрай затребуваними у всьому світі. Дві третини всіх "Русланів" були виготовлені в Ульяновську. Сьогодні першочерговим завданням є підтримання їх справності. Якщо говорити про відновлення їх виробництва в новому вигляді, то це є вкрай непростим, але вирішуваним завданням", - сказав Рогозін.

Функції щодо продовження термінів експлуатації та підтримання льотної придатності літаків Ан-124 "Руслан" в Росії покладені на Авіаційний комплекс ім. С. В. Ільюшина.

Раніше командувач військово-транспортною авіацією, генерал-лейтенант Володимир Бенедиктов повідомив в ефірі "Ехо Москви", що Росія розглядає питання відновлення виробництва таких літаків.

Нагадаємо, 28 квітня на міжнародний аерокосмічний салон Eurasia-2018 у турецькому місті Анталья прибув найбільший серійний вантажний літак у світі - Ан-124-100 "Руслан".

Українські Національні Новини

Новини Світу