u-rosii-vdvichi-zbilshyly-vyplatu-kontraktnykam-za-vidpravku-na-viinu-v-ukrainu

У росії вдвічі збільшили виплату контрактникам за відправку на війну в Україну

 • 11370 переглядiв

путін підписав указ про збільшення одноразової виплати до 400 тис. руб. для тих, хто погодиться воювати в Україні. Виплата зросла більш ніж вдвічі порівняно з попередньою сумою.

У росії більш ніж вдвічі збільшили виплати для росіян та іноземців, які погодяться на контракт з міноборони рф та відправку на війну в Україні. Відповідний указ підписав президент рф володимир путін. передає УНН.

Деталі

Згідно з документом, одноразова виплата для тих, хто погодився брати участь у  війні проти України, зросте до 400 тис. руб.

Досі бажаючі вирушити в зону бойових дій, а також військові і мобілізовані, які підписали контракт після 21 вересня 2022 року, отримували виплату у 195 тис. руб. Таким чином, її розмір збільшився більш ніж вдвічі.

А втім, на підвищену виплату зможуть розраховувати лише ті, хто підпише контракт із 1 серпня по 31 грудня 2024 року. Водночас путін рекомендував регіонам також виплачувати не менше ніж 400 тис. громадянам, які вирішили вирушити на війну.

Сирський: втрати рф на фронті втричі перевищують українські24.07.24, 10:31

Доповнення

Як пишуть росЗМІ, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну понад 50 російських регіонів запровадили виплати за вступ на контрактну службу, щоб поповнити лави армії.

Зокрема, в москві встановили "заходи соціальної підтримки" у розмірі 1,9 млн руб. для тих, хто вирушить на війну до України з 23 липня. У Татарстані одноразову виплату підвищили на півмільйона - до 1,5 млн руб. На такі виплати можуть розраховувати громадяни, які підписали контракт до 31 липня.

Окрім того, регіональна влада також почала обіцяти грошову винагороду тим, хто приведе на пункт відбору контрактника. У Татарстані це виплачують 100 тис. крб.

Аналогічні "акції" діють у Якутії, Мордовії, ЯНАО, Архангельській, Калузькій, Іванівській, Воронезькій та Ярославській областях.

Нагадаємо

Британська розвідка вважає, що втрати росії у травні та червні в середньому за добу зросли і становили 1262 військовослужбовців вбитими і 1163 пораненими. Загалом росія, ймовірно, втратила (убитими і пораненими) понад 70 тисяч осіб за ці два місяці. 

Володимир Омельченко

Новини Світу

Популярні

Новини по темі