ukenru
u-rivnomu-cholovik-pogrozhuvav-pidirvati-granatu

У Рівному чоловік погрожував поліцейським підірвати гранату

 • 11802 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Патрульні поліцейські у Рівному затримали чоловіка, який хотів підірвати гранату. Про це повідомив начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євген Жуков у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні о третій годині ночі патрульними був затриманий громадянин, який хотів підірвати гранату РГД-5. Патрульні УПП міста Рівне, відпрацьовуючи виклик "крадіжка" в районі, виявили чоловіка, який дивно себе поводив. Коли побачив хлопців – почав тікати, та був заблокований. Після дістав гранату та висмикнув кільце, погрожуючи патрульним, що підірве її", – написав Жуков.

Правоохоронці прийняли рішення відволікти та роззброїти чоловіка, не застосовуючи вогнепальну зброю.

"Патрульний Валентин Кучерук, ризикуючи власним життям, збив з ніг чоловіка та зафіксував гранату в руці. У цей час патрульний Микола Харчук забрав гранату у чоловіка, викликав саперів та слідчих. Обидва патрульні – учасники бойових дій, які служили в 30-й та 51-й механізованих бригадах. А зараз несуть службу у лавах патрульної поліції України", – зазначив Жуков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпрі пожартували над чоловіком, давши йому гранату без чеки

Як повідомили у прес-службі патрульної поліції Рівненської області, гранату поліцейські вилучили та направили на експертизу.

"Розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Відкрито кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця). Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу", – зазначили у прес-службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через спробу підірвати жінку і коханця чоловік отримав 11 років тюрми

Нагадаємо, у Запорізькій області чоловік під час сварки кинув у свою співмешканку ручну осколкову гранату, яка вибухнула. У результаті дівчина отримала осколкові поранення ніг.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП