ukenru
u-rf-zayavili-scho-zakhoplennya-moryakiv-povinno-bulo-chogos-navchiti-kiyiv

У РФ заявили, що захоплення моряків повинно було "чогось навчити" Київ

 • 10675 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Плани українських кораблів здійснити спробу пройти через Керченську протоку після недавнього захоплення ФСБ Росії українських моряків в РФ назвали "новою провокацією". Про це повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу в середу, передає кореспондент УНН.

"У Києві тривають провокаційні заяви, зокрема секретар українського Радбезу привселюдно заявив, що в Україні готуються до нової провокації в Керченській протоці, причому на цей раз до реалізації своїх авантюрних планів планують залучити в якості спостерігачів представників НАТО, ОБСЕ, були заяви і щодо британських кораблів. Мабуть, недавній інцидент з українськими моряками, які стали заручниками агресивної політики майданних влади, нікого нічому не навчив", - заявила Захарова.

Відзначимо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов заявив, що українські кораблі найближчим часом знову зроблять спробу пройти через Керченську протоку, інакше РФ захопить Азовське море.

"Ми розраховуємо, що західні куратори України не тільки утримаються від участі в цій божевільній ініціативі, але і знайдуть спосіб урезонити правлячий режим в Києві і змусити його відмовитися від прийняття необачних кроків, які можуть привести до чергового витка ескалації в регіоні", - сказала на брифінгу Захарова.

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини - військові моряки і співробітники СБУ. 24 українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

Українські Національні Новини

Політика