ukenru
u-rf-prodovzhili-termin-poperednogo-slidstva-schodo-polonenikh-moryakiv

У РФ продовжили термін попереднього слідства щодо полонених моряків

 • 9330 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Термін попереднього слідства стосовно військовополонених українських моряків, захоплених Росією в результаті інциденту в районі Керченської протоки, продовжений до 25 травня. Про це в Facebook повідомив адвоката Микола Полозов, передає УНН.

"Стосовно військовополонених українських моряків термін попереднього слідства продовжений до 25 травня 2019 року", - написав захисник.

За його словами, слідство просить суд продовжити термін утримання під вартою відносно всіх військовополонених до 26 квітня 2019 року.

Як повідомляв УНН, 15 січня Лефортовський суд Москви розгляне клопотання ФСБ РФ про продовження до 26 квітня терміну утримання під вартою українських моряків, захоплених Росією під час інциденту в районі Керченської протоки.

Нагадаємо, 25 листопада в районі Керченської протоки сталися російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеси в порт Маріуполя - з Чорного в Азовське море, також були поранено і захоплено в полон члени їхніх екіпажів.

Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини - військові моряки і співробітники СБУ. 24 українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

Українські Національні Новини

Політика