u-rf-povidomyly-pro-vybukhy-u-kurchatovi-de-roztashovana-kurska-aes-shcho-vidomo

У рф повідомили про вибухи у курчатові, де розташована курська АЕС: що відомо

 • 15553 переглядiв

У місті курчатов поблизу курської АЕС пролунав сильний вибух. Адміністрація станції перед цим запевняла, що АЕС працює у штатному режимі, охорона укомплектована, а персонал проходить інструктажі.

Над містом курчатов, де знаходиться курська АЕС, у курській області пролунав сильний вибух, повідомляють телеграм-канали, пише УНН.

Деталі

"Момент потужного вибуху над курчатовим", - написав місцевий паблік, публікуючи відео.

"курчатов – дуже голосно!" - вказав місцевий паблік пізніше.

При цьому раніше сьогодні на курській АЕС запевнили, що охорона станції укомплектована та має достатньо засобів захисту, і що АЕС працює у штатному режимі, повідомляє російський телеграм-канал "Подъём".

"Раніше у мережі з'явилася інформація, що на курській АЕС нібито не залишилося охоронців-чоловіків, захищають станцію лише жінки, співробітникам не роз'яснили порядок дій у разі небезпеки та порадили "укриватися, але не сказали, куди", - зазначає видання.

"курська АЕС працює у штатному режимі. Охорона станції укомплектована та виконує свої обов'язки (...). На території куАЕС є достатньо засобів захисту. Персонал періодично проходить інструктажі та бере участь у тренуваннях на випадок надзвичайних ситуацій", - як вказано, сказали виданню "Подъём" в адміністрації самої АЕС.

Раніше

Глава міста курчатов, де розташований об'єкт, ігор корпунков повідомив, що "за кілька десятків кілометрів від меж міста йдуть бойові дії, ситуація напружена", але всі місцеві служби працюють у штатному режимі. Мер закликав жителів "не піддаватися паніці". Сьогодні мнс рф оголосило у курській області режим НС федерального характеру.

Доповнення

Раніше ISW у новому зведенні вказував, що кадри та заяви щодо просування в курській області свідчать, що місцями вона сягає на 35 кілометрів вглиб від кордону із Сумською областю.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Відключення світла 10 серпня не плануються - Укренерго

     • 19343 переглядiв