ukenru
u-rf-pomer-odin-z-golovnikh-kremlivskikh-propagandistiv-roszmi

У рф помер один з головних кремлівських пропагандистів - росЗМІ

 • 259775 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. У росії у віці 68 років помер головний редактор видання «Комсомольська правда» Володимир Сунгоркін. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на інформоване джерело, пише УНН.

Цитата

«Головний редактор «Комсомольської правди» Володимир Сунгоркін помер у віці 68 років, повідомило джерело. За його словами, причиною смерті став інсульт», - ідеться у повідомленні.

Довідка

Володимир Сунгоркін займався журналістикою з 1976 року. Починав кар'єру власним кореспондентом газети «Комсомольська правда» в зоні будівництва Байкало-Амурської залізничної магістралі, яка була одним із пріоритетних об'єктів уваги радянської преси того періоду. Протягом чотирьох років, 1981-1985, працював в газеті «Радянська росія».

У газеті «Комсомольська правда» Сунгоркін робив кар'єру з 1985 року, обіймаючи поетапно різні посади — від заступника редактора відділу робітничої молоді до головного редактора. Журналіст був одним з головних з головних дійових осіб у російській пропаганді.

У травні 2016 року тодішній президент України Петро Порошенко його включив в санкційний список, а вже у квітні 2022 року, після вторгнення росії в Україну, Євросоюз ввів санкції проти Володимира Сунгоркіна.

російський диктатор володимир путін нагородив Володимира Сунгоркіна орденом «За заслуги перед Батьківщиною» IV ступеня.

Доповнення 

Журналістів російського видання «Известия» Ксенію Солдатову та Дмитра Тимофєєва затримали в Естонії. Їм анулювали візи та заборонили в’їзд до Євросоюзу на три роки.

Українські Національні Новини

Новини Світу