ukenru
u-rf-nazvali-umovu-povernennya-ukrayini-korabliv-zakhoplenikh-v-kerchenskiy-prototsi

У РФ назвали умову повернення Україні кораблів, захоплених в Керченській протоці

 • 32233 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. У Росії назвали умову повернення Україні кораблів, захоплених в Керченській протоці, - "публічно визнати свою провокацію". Про це заявив ТАСС член Ради Федерації Сергій Цеков, передає УНН.

За словами Цекова, "Київ так публічно і не визнав факт провокації, який був влаштований Україною в Керченській протоці".

На його думку, "саме це слід було б зробити", а потім вже говорити про майно, прокоментував він слова міністра закордонних справ України Вадима Пристайко про те, що Україна знову направила Росії ноту з вимогами повернути кораблі.

Російський сенатор звернув увагу, що "кораблі можуть представляти інтерес для слідства, а також зазначив, що у влади Росії немає бажання витрачати гроші на зберігання чужого майна".

Вадим Пристайко раніше заявив, що Україна знову направила Росії ноту, в якій міститься вимога вказати де і коли можна забрати кораблі, затримані в минулому році під час інциденту в Керченській протоці.

Нагадаємо, НАТО закликає РФ повернути Україні захоплені судна.

У травні Міжнародний трибунал ООН з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити моряків і повернути кораблі “Бердянськ”, “Нікополь” та “Яни Капу”. 25 червня стало відомо, що українські військові катери “Нікополь” і “Бердянськ”, а також буксир “Яни Капу” зникли з акваторії стоянки суден “Генмол” в Керчі, де вони перебували останні місяці.

7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін, у межах якого в Україну повернулися 35 громадян, у тому числі 24 моряки, захоплені ФСБ Росії восени 2018 року в районі Керченської протоки.

Українські Національні Новини

Політика