ukenru
u-regionakh-ukrayini-planuyut-vidkriti-ofisi-yevrointegratsiyi

У регіонах України планують відкрити офіси євроінтеграції

 • 11625 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. У регіонах України почнуть відкривати офіси євроінтеграції. Про це заявив віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба під час брифінгу, передає УНН із посиланням на Урядовий портал.

"Основна функція цих офісів – донесення до людей з регіонів, що євроінтеграція – це не абстракція, а конкретні речі для розширення можливостей всіх жителів України", - йдеться в повідомленні.

Офіси євроінтеграції задумані як простір, де українці зможуть "отримувати консультативну допомогу, відвідувати різноманітні просвітницькі заходи, дізнатися, як маленькому виробнику знайти партнера по торгівлі в ЄС та загалом дізнатися інформацію про всі можливості, що надає євроінтеграція громадянам".

Крім того, в цих офісах буде надаватися консультативно-правова допомога з базових питань європейського законодавства.

"Спочатку планується відкрити офіси у східних та південних регіонах України, адже саме там, за словами віце-прем’єр-міністра, потрібно в першу чергу вести просвітницьку роботу щодо цінностей та переваг європейської та євроатлантичної інтеграції. Першими пілотними містами стануть Херсон та Харків", - зазначено у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна за всі роки виконала Угоду про асоціацію з ЄС на 44%

Нагадаємо, Кабмін планує впровадити в українське законодавство не менше 80% актів ЄС.

Українські Національні Новини

Політика