u-razi-vidsutnosti-mizhnarodnoi-dopomohy-indeksatsiia-pensii-u-2024-rotsi-mozhe-ne-vidbutysia-zholnovych

У разі відсутності міжнародної допомоги індексація пенсій у 2024 році може не відбутися – Жолнович

 • 33572 переглядiв

За словами міністра соціальної політики Жолнович, без іноземної допомоги Україна не зможе проіндексувати пенсії у 2024 році.

У випадку відсутності міжнародної фінансової допомоги індексація пенсій у наступному році може не відбутися. Про це заявила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович в ефірі телемарафону, передає УНН.

Хочу відразу заспокоїти всіх пенсіонерів, які отримують пенсію за віком, тому що левова частка пенсійних видатків, які йдуть в Пенсійний фонд, вірніше пенсійних надходжень, які розподіляються Пенсійним фондом – це є наші внутрішні надходження, які забезпечуються нашими українськими платниками, зокрема нашою армією, нашими військовими оскільки вони всі сплачують ЄСВ (Єдиний соціальний внесок). В даному випадку наш Пенсійний фонд стабільно тримається на українських коштах й пенсіонерам пенсії ми виплачуємо враховуючи українські доходи, українські заробітки

 - розповіла Жолнович.

Вона переконання в тому, що проблем з виплатами пенсій не має бути.

Можливо не вдасться там, якщо справді будуть такі ризики говорити про індексацію, але базова пенсія буде виплачена і на це кошти знайдемо. Є ще правда додаткові соціальні виплати такі як допомога малозабезпеченим, внутрішньо переміщеним. Всі ці допомоги справді фінансуються нашими міжнародними партнерами, але зараз міністерство соціальної політики в кінці року уклало угоду зі Світовим банком на майже 2 млрд дол. й ці кошти на перші місяці покриють нам саме базові соціальні видатки

- сказала Жолнович.

Доповнення

Віце-прем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія  Свириденко повідомляла, що Україні, можливо, доведеться відкласти виплати державним службовцям і пенсійні виплати мільйонам своїх громадян, якщо ЄС і США не нададуть обіцяну фінансову допомогу на початку наступного року.

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Мінцифри реалізувало 90 відсотків запланованого на 2023 рік

     • 57029 переглядiв

    Прогнози стосовно ЗСУ в Криму справдилися - Юсов

     • 29054 переглядiв