ukenru
u-profilnomu-komiteti-vru-obgovoryat-pitannya-profilaktiki-onkozakhvoryuvan-v-ukrayini

У профільному комітеті ВРУ обговорять питання профілактики онкозахворювань в Україні

 • 7221 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Сьогодні 9 грудня Комітет з питань охорони здоров’я проводитиме засідання “круглого столу” на тему “Актуальні питання профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань в Україні”, передає УНН.

До участі у цьому заході запрошені народні депутати України, представники Адміністрації Президента України, міністерства охорони здоров’я України, інші зацікавлені міністерства і відомства, Національна академія медичних наук України, вищі медичні навчальні заклади, обласні департаменти (управління) охорони здоров’я та онкологічні заклади, медичні асоціації, міжнародні, громадські організації, а також медичні фахівці, експерти та представники ЗМІ.

У рамках заходу будуть підняті актуальні питання боротьби з онкологічними захворюваннями в Україні, шляхи поліпшення профілактики захворювань на рак грудної залози в Україні. Також мова йтиме про необхідність створення єдиного медичного простору для профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань.

Засідання “круглого столу” розпочнеться о 14:30 за адресою: м.Київ, вул. М.Грушевського, 18/2, кім. №12, 2-й поверх.

За словами народного депутата Д.Силантьєва, реформу підходів до профілактики захворювань кожен українець повинен починати із себе.

Нагадаємо, за словами заступника міністра охорони здоров’я України Романа Ілика, в Україні треба запроваджувати тренд на здоровий спосіб життя.

При цьому, що наразі в Україні не існує єдиної системи профілактики онкозахворювань.

Так, за словами завідуючого амбулаторно-поліклінічним департаментом "Клініки Спіженко" Володимира Тихонова, відсутня єдина, розроблена, затверджена та контрольована програма дій: первинна ланка медичної допомоги не забезпечена онкологами, а роботодавці не мотивовані до регулярного контролю за станом здоров’я працівників.

“Все що ми можемо побачити, це — періодичні борди від локальних закладів охорони здоров’я, не чисельні виїзди єдиного на всю країну мобільного мамографа у деякі області України, профогляди на великих підприємствах. Та все це — не є системою”, — сказав В.Тихонов.

Лікар додав, що системно над профілактикою онкозахворювань працюють приватні медичні заклади, бо мають для цього спеціальні програми.

Українські Національні Новини

Здоров'я