ukenru
u-poltavi-na-khabari-pogoriv-kerivnik-antikoruptsiynoyi-gromadskoyi-organizatsiyi

У Полтаві на хабарі погорів керівник антикорупційної громадської організації

 • 18186 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. У Полтаві поліція затримала на отриманні хабара у розмірі 459 тисяч гривень керівника громадської організації. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Міністерства внутрішніх справ.

"Сьогодні, 10 квітня, працівники слідчого управління Головного управління Нацполіції в Полтавській області, Управління захисту економіки в Полтавській області за процесуального керівництва військової прокуратури Полтавського гарнізону Центрального регіону України затримали фігуранта під час одержання неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що метою ГО було викриття корупційних схем у Полтавському регіоні.

"За невтручання у підприємницьку діяльність будівельної компанії керівник громадської організації вимагав від її представників 459 тисяч гривень "відступних". У разі несплати коштів – ініціювання перевірок будівництва контролюючими органами та продовження пікетів та перешкоджання будівельним роботам на будмайданчику", - зазначили у МВС.

Наразі керівник громадської організації затриманий у порядку статті 208 КПК України.

Заходи з документування та затримання проводилися у межах кримінального провадження, відкритого за ч.4 ст.368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України.

Нагадаємо, у Вінниці правоохоронці затримали посадовця, який вимагав майже 180 тисяч гривень неправомірної вигоди за підписання актів виконаних робіт.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП