ukenru
u-polschi-zustrinutsya-ministri-oboroni-krayin-bukharestskoyi-devyatki

У Польщі зустрінуться міністри оборони країн Бухарестської дев'ятки

 • 11700 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. У столиці Польщі Варшаві 4-5 квітня відбудеться зустріч міністрів оборони країн східного флангу НАТО. Про це УНН повідомили у прес-службі Міністерства національної оборони Польщі.

Як зазначається, голова відомства Маріуш Блащак 4-5 квітня буде господарем зустрічі міністрів оборони держав східного флангу НАТО - так званої Бухарестської дев’ятки: Польщі, Румунії, Литви, Латвії, Естонії, Угорщини, Словаччини, Чехії і Болгарії.

"Міністри обговорять можливість спільного внеску у поліпшення союзницького стримування та оборони, згідно із принципом 360 градусів, тобто на усіх стратегічних напрямках. Йдеться про сфери планування, ланцюг командування у нашому регіоні, забезпечення сил з відповідною готовністю, а також підтримку для партнерів Північноатлантичного альянсу", - наголосили у відомстві.

Посадовці обговорять також можливості співробітництва у межах нових євросоюзних ініціатив, наприклад PESCO (Постійне структурне співробітництво з питань безпеки та оборони), Європейського оборонного фонду та військової мобільності.

Зазначимо, що зустріч відбудеться у символічний день - святкування 70-річчя Північноатлантичного договору, підписаного у Вашингтоні 4 квітня 1949 року, а також 15- і 20-річчя вступу країн Бухарестської дев’ятки в НАТО, що припадають цього року. Це буде друга зустріч держав B9 за участі міністрів оборони. Перші консультації у цьому колі відбулися у Варшаві в 2014 році.

Додамо, що Бухарестська дев’ятка – це польсько-румунська ініціатива для координування позицій та обміну поглядами держав регіону у безпековій сфері.

Нагадаємо, Бухарестська дев'ятка (B9) країн східного флангу НАТО висловила стурбованість напруженістю в Азовському і Чорному морях, викликаної незаконною анексією Криму і нарощуванням військової міці.

Українські Національні Новини

Новини Світу