ukenru
u-polschi-zayavili-scho-blizki-do-blokuvannya-pivnichnogo-potoku-2

У Польщі заявили, що близькі до блокування "Північного потоку-2"

 • 17663 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Питання другої гілки газопроводу, яка має з'єднати Росію з Німеччиною через Балтійське море, була предметом вчорашньої розмови між президентами Польщі та США у Білому домі. Про це повідомив віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький, передає УНН з посиланням на "Польське Радіо".

Дональд Трамп рішуче критикував "Північний потік 2", назвавши цей проект абсурдним. Водночас президент США заявив, що не планує вводити санкції проти компаній, які беруть участь у будівництві цього газопроводу.

Заступник глави дипломатії Бартош Ціхоцький нагадав, що в декларації обох президентів є згадка про Nord Stream 2, про те, що Варшава та Вашингтон протидіятимуть таким енергетичним проектам, які загрожують безпеці.

Після розмов президентів у Вашингтоні міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович сказав, що не розчарувався позицією президента США в справі Nord Stream 2.

"Ніщо не означало, що такі санкції будуть тут оголошені. Тут важливе значення має ставлення Сполучених Штатів, президент Дональд Трамп повторив негативну оцінку цього проекту", - наголосив міністр закордонних справ Польщі, який під час липневого візиту до США підкреслював, що американці не виключають використання санкцій для блокування Nord Stream 2.

Як повідомляв УНН, Сполучені Штати розглядають можливість включення Польщі в свою програму безвізового в’їзду на територію країни. Про це заявив у вівторок президент США Дональд Трамп, відповідаючи на питання журналістів перед зустріччю з польським лідером Анджеєм Дудою в Білому домі.

Українські Національні Новини

Політика