ukenru
u-polschi-ukrayinkam-z-ditmi-vidilyat-bezkoshtovne-zhitlo-detali

У Польщі українкам з дітьми виділять безкоштовне житло: деталі

 • 276493 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. У сусідній Польщі вирішили створити центр тимчасового перебування українців, які втекли від повномасштабної війни. У місті Замостя підготують квартири, де безкоштовно житимуть українські біженки з дітьми. Про це повідомляє портал «Наша Польща», інформує УНН.

Деталі

Центр планують відкрити наприкінці наступного року. Проживання для біженців з України буде безкоштовним. На реалізацію проєкту, місто отримало кошти з фондів Європейського Союзу. У рамках ініціативи Lubelskie pomaga Ukrainie («Любельщина допомагає Україні») було виділено близько 5 мільйонів злотих (1 млн євро).

Для 40 осіб облаштували 10 тимчасових квартир – переважно – жінки з дітьми, в яких вони зможуть перебувати до моменту завершення воєнних дій. Влада виділила для цих цілей муніципальне приміщення, де раніше розташовувався воєводський осередок медицини праці.

В осередку також буде доступною, серед іншого, дитяча ігрова кімната, пральня з сушаркою, загальна кімната, кабінети фахових психолога, юриста та перекладача.

Доповнення 

Сім’я українських біженців, яку нещодавно виселив британський орендодавець, збирається переїхати в будинок за 180 тис. фунтів стерлінгів (207 тис. доларів) без орендної плати.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном