u-polschi-skorotyat-dopomogu-ukrayinskim-bizhentsyam-detali

У Польщі скоротять допомогу українським біженцям: деталі

 • 428581 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. У Польщі повідомили, що з 2023 року українські біженці, що перебувають в країні понад 120 днів, мають оплачувати 50% власного утримання. Про це повідомив уповноважений уряду Польщі з питань воєнних біженців з України Павел Шефернакер в інтерв’ю польському виданню PAP, передає УНН.

Цитата

«Наразі в Польщі знаходиться понад 1 млн біженців з України. Тому ми повинні створити умови, які б дозволяли біженцям адаптуватися в країні. У нас є певні висновки, які пов’язані з посиленням системи пільг для біженців. Оскільки Польща відкрита для біженців, хоче їх підтримувати, то не може бути так, що є люди, які певним чином обманюють цю систему. Ми ще більше ущільнимо систему, щоб не ставалося жодних патологій у питанні виплат коштів», - зазначив Шефернакер.

Деталі

Він зазначив, що особи, які проживають у центрах тимчасового розміщення, а це близько 80 тис. українців з одного мільйона, повинні також брати участь у власному утриманні. Так, у зв'язку з економічною кризою, утримання українських біженців стало дорожчати, тож вони будуть вимушені взяти на себе частину фінансових зобов'язань. Уповноважений розповів, що багато біженців вже знайшли собі роботу в країні.

«З людей, які проживають в колективних жилих приміщеннях понад 120 днів, з 1 січня будуть стягувати 50% від загальної суми», - зауважив представник польського уряду.

Шефернакер підкреслив, що на 100% оплати вартості проживання у колективних центрах планують перевести біженців у середині 2023 року.

Він додав, що тих біженців, які тільки прибули до Польщі, протягом перших 120 днів перебування все ще утримуватиме країна.

Цей законопроєкт польський сейм розгляне найближчими тижнями.

Доповнення

Квиток за 9 євро в Німеччині отримає «наступника» - новий проїзний на громадський транспорт. Нововведення планується в країні з 1 січня 2023 року. 

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    У Польщі скоротять допомогу українським біженцям: деталі

     • 428581 переглядiв

    У Київській області зафіксували випадок сибірки

     • 296812 переглядiв

    Експорт гречки з України заборонено до кінця року

     • 161734 переглядiв