ukenru
u-parizhi-znovu-straykuyut-zhovti-zhileti

У Парижі знову страйкують "жовті жилети"

 • 11954 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. У суботу, 16 листопада, в столиці Франції знову проходить акція протестів "жовтих жилетів". Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

"Французькі мітингувальники "жовті жилети" почали серію загальнонаціональних демонстрацій в суботу", - повідомляє видання.

Так, не дивлячись на те, що кількість учасників протестів і рівень насильства різко знизилися за останні місяці, "жовті жилети" хочуть, щоб їхні протести в ці вихідні, показали президенту Еммануелю Макрону, що вони залишаються силою, з якою треба рахуватися.

Повідомляється, що акції протестів заплановані на всі вихідні. Пройде близько 200 демонстрацій, і влада очікує, що кілька тисяч осіб зберуться в столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції назвали загальну суму збитків від акцій "жовтих желетів"

"Ми тут, навіть якщо Макрону це не подобається", - скандують демонстранти на околиці Парижа в суботу.

У виданні пишуть, що паризька поліція повідомила про 24 арешти до 10.50 за місцевим часом (11.50 - за українським часом).

Нагадаємо, протести "жовтих жилетів" проходять у Франції з листопада 2018 року - як правило, у вихідні дні. Майже з самого початку вони супроводжувалися зіткненнями з поліцією, актами насильства і вандалізму. Спочатку мітингувальники виступали проти введення податку, який міг привести до подорожчання бензину, і вимагали підвищення мінімальної зарплати.

Після того як уряд затвердив мораторій на підвищення паливного податку і пішов на низку інших поступок, демонстранти стали протестувати в цілому проти реформ уряду і президента Макрона. 25 квітня глава держави в телезверненні до народу пообіцяв, зокрема, знизити податки для середнього класу і полегшити проведення референдумів.

Французькі правоохоронці затримали 163 особи на акціях протесту 21 вересня в Парижі.

Українські Національні Новини

Новини Світу