ukenru
u-nimechchini-obshukali-sudno-pidozryuvane-u-perevezenni-vibukhivki-dlya-pidrivu-pivnichniy-potokiv

У Німеччині обшукали судно, підозрюване у перевезенні вибухівки, для підриву "Північних потоків"

 • 841541 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Федеральна прокуратура заявила в середу, що німецькі слідчі, які розслідують вибухи на газопроводі «Північний потік», обшукали судно, підозрюване у перевезенні вибухових речовин, яке було використане в інциденті. Про це УНН пише з посиланням на ARD.

Раніше

Вчора видання New York Times повідомило про те, що офіційні особи США отримали нові розвіддані, які вказують на те, що відповідальність за саботаж несе «проукраїнська група».

Український уряд заперечував свою причетність, а кремль відкинув повідомлення Times як диверсію.

У повідомленні The Times йдеться, що офіційні особи США не мають доказів причетності президента України Володимира Зеленського до вибуху трубопроводу, а також не вказують джерело розвідданих або причетну до цього групу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи на “Північних потоках”: у Німеччині заявили, що сліди ведуть в Україну

Деталі

Згідно з повідомленням, в інциденті використовувалося судно, яке орендувала компанія з Польщі, яка належить двом українцям.

Повідомляється, що група вийшла з порту Росток на півночі Німеччини 6 вересня 2022 року і наступного дня була виявлена на датському острові Крістіансо в Балтійському морі.

"Генеральна прокуратура Німеччини з 18 по 20 січня 2023 року проводила обшук на судні у зв'язку з підозрілою орендою судна, - йдеться в повідомленні. - Оцінка вилучених слідів та предметів триває. Особа злочинців та їхні мотиви є предметом поточних розслідувань".

Німецький громадський мовник ARD повідомив, що на човні знаходилися шестеро людей: один капітан, два водолази, два помічники водолаза і лікар. За даними ARD, національності цих шістьох невідомі. Телекомпанія заявила, що група використовувала професійно підроблені паспорти для оренди човна.

Човен, за даними ARD, був повернутий у брудному стані, а слідчі, згідно з розслідуванням телерадіомовників, змогли виявити сліди вибухівки на столі каюти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрив "Північного потоку": The Times повідомило, що на Заході знають ім'я "приватного спонсора"

Українські Національні Новини

Новини Світу