ukenru
u-nimechchini-nabuvayut-chinnosti-novi-zagalnonatsionalni-pravila-covid-19

У Німеччині набувають чинності нові загальнонаціональні правила Covid-19

 • 433134 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. У суботу набуло чинності нове зведення правил боротьби з коронавірусом у Німеччині на осінь і зиму, оскільки країна готується до зростання кількості випадків захворювання в холодні місяці. Про це пише УНН з посиланням на агенство dpa.

Деталі

Маски FFP2 є обов'язковими в поїздах далекого прямування для осіб старше 14 років, тоді як раніше було достатньо хірургічних масок. З іншого боку, вимоги про носіння масок для літаків було знято відповідно до послаблень в інших країнах ЄС та авіакомпаній з літа.

Маски FFP2 тепер обов'язкові у лікарнях, будинках для людей похилого віку та кабінетах лікарів. У будинках для людей похилого віку та лікарнях перед входом необхідно пред'явити негативний тест на коронавірус. Співробітники мають проходити тестування кілька разів на тиждень.

З суботи місцева влада матиме право запровадити обов'язкове носіння масок у приміських поїздах та автобусах, а також у закритих приміщеннях, таких як магазини, ресторани та конференц-зали.

У школах та дитячих садках тести можуть бути обов'язковими, а також може бути введена вимога носіння масок, але тільки з п'ятого класу (11 років), якщо це необхідно для проведення очних занять.

Якщо ситуація з інфекцією погіршується, землі Німеччини мають право вводити додаткові заходи.

Міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах заявив у п'ятницю, що Німеччина вже "явно знаходиться на початку осінньо-зимової хвилі", але країна краще підготовлена, ніж рік тому. Лаутербах закликав владу 16 штатів уважно стежити за тенденціями, щоб знайти підходящий час для вжиття контрзаходів, таких як повторне введення обов'язкового носіння масок у приміщеннях на підприємствах.

Він назвав правила Covid-19 особливо суворими за європейськими стандартами.

«Німеччина не розумніша, а обережніша», - сказав він у відповідь на запитання.

Українські Національні Новини

Новини Світу