ukenru
u-nigeriyi-stalisya-zitknennya-postrazhdali-8-pravookhorontsiv

У Нігерії сталися зіткнення: постраждали 8 правоохоронців

 • 6944 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. У нігерійської столиці Абуджі демонстранти вступили в зіткнення з поліцією, в результаті чого постраждали 8 правоохоронців. Про це повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.

За словами представника нігерійської поліції, два правоохоронця були поранені з вогнепальної зброї, ще шість отримали удари палицями і камінням. 40 демонстрантів були затримані за звинуваченням у причетності до насильницьких дій.

Джерело в поліції, яке побажало залишитися анонімним, повідомив Сіньхуа, що демонстрацію організували прихильники "Ісламського руху Нігерії". Вони зажадали від уряду звільнити керівника даної організації Ібрагіма Закзакі. Демонстранти спробували штурмувати будівлю парламенту в центрі міста і вступили в зіткнення з поліцією.

Співробітники поліції застосували проти протестувальників сльозогінний газ, а також посилили охорону біля будівлі парламенту.

Як повідомляв УНН, в результаті підриву трьох терористів-смертників на півночі Нігерії жертвами стали щонайменше 30 осіб, в тому числі, 40 осіб отримали поранення.

Українські Національні Новини

Новини Світу