ukenru
u-niderlandakh-vidreaguvali-na-opublikovani-dani-rozvidki-u-spravi-mn17

У Нідерландах відреагували на опубліковані "дані розвідки" у справі МН17

 • 43980 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Державна прокуратура Нідерландів буде відповідати на питання щодо розслідування катастрофи малазійського Boing рейсу MH17 на Донбасі безпосередньо в залі суду. Про це УНН повідомили у прокуратурі у відповідь на прохання прокоментувати оприлюднену Максом ван дер Верффом інформацію про те, нібито літак не міг збити російський "Бук".

"Ми не можемо відповідати на питання про можливі докази або конкретні факти. Це буде відбуватися в залі суду", - заявили в прокуратурі.

Так, раніше Макс ван дер Верфф опублікував матеріали, які він назвав документами, що нібито належать службі військової розвідки Нідерландів. "MH17 пролітав поза зоною досяжності з усіх встановлених і використовуваних Україною і Росією місць, де були розміщені комплекси "Бук-М1", - йдеться в листі, опублікованому журналістом.

Також 17 лютого платформа Bonanza Media опублікувала кілька документів, які нібито стосуються катастрофи малайзійського Boeing. Відзначимо, Bonanza Media позиціонує себе як платформа для незалежних журналістів. Її засновники - журналісти Макс ван дер Верфф і Яна Єрлашова, які зняли фільм "MH17, Call for Justice" ("MH17, Заклик до правосуддя"). Раніше Яна Єрлашова працювала на російському пропагандистському телеканалі RT.

Як повідомляв УНН, 17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, що перебували на борту. Літак виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

Судовий розгляд у справі про катастрофу MH17 відбудеться 9 березня 2020 року у суді в Гаазі.

Українські Національні Новини

Політика