u-nazk-vvazhayut-scho-nardepi-blokuyut-vidnovlennya-obovyazkovogo-e-deklaruvannya

У НАЗК вважають, що нардепи блокують відновлення обов'язкового е-декларування

 • 526675 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Голова НАЗК Олександр Новіков вважає, що парламентарі блокують прийняття закону про відновлення е-декларування. Про це він повідомив в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Голова президентської фракції в парламенті Давид Арахамія ще в жовтні зареєстрував відповідний законопроект і антикорупційний комітет ВР рекомендував ще в жовтні парламенту прийняти відповідний закон. Парламент зупинив всі перевірки, в тому числі перевірки декларацій. Я думаю, що в першу чергу парламентарі блокують прийняття закону про відновлення і декларування, і проведення перевірок», - сказав Новіков.

Він пояснив чому е-декларування важливе.

«Чому це важливо? Тому що керівники органів влади, деякі міністри навіть зверталися безпосередньо до мене з проханням провести спеціальні перевірки, щоб корупціонери не потрапляли на посади…Але ми, на жаль, не можемо зупинити цей процес і відсутність декларування, перевірок декларацій дозволяє корупціонерам проникати в державні органи», - розповів Новіков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підтримав петицію щодо відновлення декларування статків посадовців і депутатів

Доповнення

Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявляв, що у Раді вже працюють над відновленням електронного декларування і орієнтуються на 1 квітня.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про внесення змін до деяких законів України з метою виконання вимог Європейської комісії щодо набуття Україною статусу члена Європейського союзу. Він пропонує поновити електронне декларування та перевірки декларацій.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі