u-naygirshikh-traditsiyakh-nkvs-mzs-zaklikalo-vladu-gruziyi-pripiniti-znuschatisya-z-saakashvili-ta-peredati-yogo-ukrayini

"У найгірших традиціях НКВС": МЗС закликало владу Грузії припинити знущатися з Саакашвілі та передати його Україні

 • 1007291 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Міністерство закордонних справ України закликало грузинську владу негайно припинити знущатися з колишнього президента країни Міхеіла Саакашвілі в ув'язненні та передати його Україні. Про це йдеться в заяві МЗС, передає УНН.

Цитата

«Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест щодо негуманного поводження із громадянином України Міхеілом Саакашвілі, який утримується за ґратами в Грузії. У найгірших традиціях НКВС СРСР грузинська влада застосовує до Міхеіла Саакашвілі психологічне та фізичне насильство, відмовляє йому в терміново необхідній медичній допомозі, свідомо створюючи безпосередню загрозу його життю», - йдеться в заяві.

У МЗС наголошують, що "грубе порушення прав людини щодо українського громадянина йде в розріз із задекларованим курсом Тбілісі на здобуття членства в ЄС, свідчить про згортання демократії в Грузії".

«Закликаємо грузинську владу негайно припинити знущатися над Міхеілом Саакашвілі та передати його Україні. Не грайтеся із життям людини заради політичної помсти», - зазначається в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Єдине, що я прошу - надати мені адекватне лікування": Саакашвілі дистанційно виступив на засіданні суду

Також МЗС звертається до іноземних урядів та міжнародних організацій стати публічно на захист українського громадянина, колишнього президента Грузії, життя якого опинилося під загрозою через політичні репресії з боку грузинської влади.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський заявив, що уряд Грузії вбиває громадянина України Михайла Саакашвілі, якого публічно катують щодня.

Нагадаємо

Саакашвілі, який після закінчення свого президентського терміну в Грузії жив і працював в Україні, таємно повернувся до Грузії незадовго до першого туру муніципальних виборів восени 2021 року, після чого був затриманий і ув’язнений.

Стан здоров’я політика сильно погіршився після двох голодувань. Саакашвілі під охороною у тбіліській клініці “Вівамед” з травня.

За даними ЗМІ, ув’язненого третього президента Грузії Михайла Саакашвілі, який перебуває у клініці "Вівамед", переводять у реанімацію.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі