ukenru
u-natsgvardiyi-rozroblyayut-doktrinu-za-printsipami-nato

У Нацгвардії розробляють доктрину за принципами НАТО

 • 17329 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Національна гвардія України розпочинає розробку доктрини НГУ за підходами військових формувань країн-членів Північноатлантичного альянсу. Про це повідомляє пресслужба МВС України, інформує УНН.

"Представники Групи радників з питань доктрини та освіти (DEAG - ред.) U.S. Embassy Kyiv Ukraine провели семінар з розробки інституціональної доктрини НГУ за підходами військових формувань країн-членів НАТО", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спільно з групою DEAG участь у семінарі взяли представники Збройні сили Канади в Україні.

«У Нацгвардії України є ряд документів, які визначають її діяльність, є Концепція і є планування на різних рівнях, але немає такого документу як доктрина, яка застосовується у військових структурах країн-членів НАТО, та визначає роль і місце органів військового управління, командирів (начальників) усіх рівнів, порядок і принципи взаємодії всередині структури на стратегічному, оперативному та тактичному рівнях щодо організації виконання повсякденних завдань і забезпечення підготовки до виконання завдань у майбутньому. Важливо, щоб доктрина Національної гвардії Україна не суперечила національним нормативним документам водночас як з питань оборони, так і з питань безпеки та була сумісною з доктринами країн-партнерів», – розповів представник групи радників з питань доктрини та освіти, майор Гарі Квош.

Додається, що початок роботи з розробки Доктрини за участі американських та канадських колег заплановано вже на початку 2021 року.

Нагадаємо, голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков зазначив, що яскравим досягненням 2020 року стало надання Україні статусу партнера НАТО з розширеними можливостями, а також продовження співпраці у реформуванні сектору безпеки та оборони нашої держави.

Українські Національні Новини

Суспільство