ukenru
u-nabu-zayavili-scho-bilshe-ne-mayut-sprav-pro-nezakonne-zbagachennya

У НАБУ заявили, що більше не мають справ про незаконне збагачення

 • 10960 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Сьогодні, 27 березня, Конституційний суд прийняв рішення про скасування статті про незаконне збагачення. У результаті чого усі справи, які були порушені за цією статтею – скасовані. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення Національного антикорупційного бюро України у Facebook.

“Через рішення Конституційного суду повністю закриті 26 кримінальних проваджень, і 37 — в частині ст.368-2 КК України. Загальна сума статків, законність походження яких досліджували детективи НАБУ в цих справах, становила близько 500 млн грн. Найчастіше йшлося про доходи та майно народних депутатів, прокурорів, посадовців центральних органів влади та суддів”, - йдеться у повідомленні.

У Національному бюро вважають, що позбавлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, яке є наслідком рішення Конституційного Суду, відкриває посадовцям можливості для зловживань та надає індульгенцію на вчинення ними кримінальних корупційних правопорушень. Відтепер мільйонні статки, отримані з джерел, законність яких не доведена, в Україні не вважаються карним злочином.

У відомстві додали, серед осіб, походження статків яких викликає питання на предмет законності джерел походження, — чимало суддів, прокурорів, народних депутатів, колишніх та чинних керівників органів державної влади.

Раніше УНН повідомляв, НАБУ та САП дали тиждень на перекваліфікацію 65 справ про незаконне збагачення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП