ukenru
u-mzs-nazvali-prioritetni-zavdannya-schodo-zakhistu-prav-romiv-v-ukrayini

У МЗС назвали пріоритетні завдання щодо захисту прав ромів в Україні

 • 3566 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Пріоритетним завданням Міністерства закордонних справ з метою захисту прав та свобод ромської національної меншини в Україні залишається підготовка оновленого документа, який сприятиме поглибленню комунікації всіх сторін, зацікавлених у розв’язанні проблем виключення та маргіналізації ромської спільноти у суспільстві та подолання дискримінації. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, передає УНН.

"На сьогодні залишається пріоритетним завданням підготовка оновленого документа, який вступить в дію після завершення ухваленої у 2013 році Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини до 2020 року та, який сприятиме поглибленню комунікації всіх зацікавлених сторін, об’єднаних спільною метою - розв’язання проблем виключення та маргіналізації ромської спільноти у суспільстві та подолання дискримінації", - повідомили у МЗС.

У прес-службі також додали, що Міністерство продовжить співпрацю з міжнародними партнерами з метою захисту прав та свобод ромської національної меншини в Україні.

Як повідомляв УНН, уряд Канади 27 лютого офіційно повідомив уряд України, а також Секретаріат Ради Європи і Комітет міністрів на рівні заступників міністрів про свій намір виділити 5 мільйонів канадських доларів (3,8 млн доларів США – ред.) на підтримку Плану дій Ради Європи для України на 2018-2021 роки.

Українські Національні Новини

Політика