ukenru
u-mzs-nazvali-klyuchovi-vikliki-dlya-zelenskogo-u-zovnishniy-polititsi

У МЗС назвали ключові виклики для Зеленського у зовнішній політиці

 • 16381 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Перед Президентом України Володимиром Зеленським у зовнішньополітичній діяльності стоїть чимало викликів. Головні з них — це Росія, Сполучені Штати Америки та порівняння з попередником. Про це в інтерв’ю УНН розповів Постійний представник при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Президент зараз зайшов в абсолютно нову реальність. Він, на жаль, підставлений під удар, який умовно назвемо "при Порошенку такого не було", його будуть зараз атакувати під цим гаслом. Але є об’єктивна реальність, яка змінилась. Вона почала змінюватися ще минулого року. Зараз вона вже вилазить назовні, на перші шпальти, і стає все очевиднішою", - сказав дипломат.

На його думку, Президенту може бути важко через те, що українські партнери повільно, але все ж намагаються нормалізувати відносини з РФ.

"Нова реальність – це реальність нормалізації стосунків із Росією. Не нами, а тими нашими партнерами, на підтримку яких ми спираємось. Тому це буде, напевно, у сфері зовнішньої політики виклик номер один. Президентові буде дуже складно, але я сподіваюся, що він впорається з цією новою реальністю", - зауважив Кулеба.

Другим викликом, зазначає він, є, власне, стосунки безпосередньо з самою Росією.

"Я, маючи певний досвід спілкування з Росією, боюсь, що Президенту доведеться пережити низку розчарувань у спробах досягти домовленостей із росіянами. Наприклад, сторони будуть про щось домовлятися, а потім росіяни будуть якось підступно модифікувати домовленість таким чином, щоб підставляти Президента тут, в Україні, або в очах наших міжнародних партнерів, і послаблювати його позицію. Цей шлях доведеться пройти", - сказав Кулеба.

"Третій виклик світової політики – це, звичайно, Сполучені Штати. В силу специфіки Америки та України, я вважаю, без особистої "хімії" між Володимиром Зеленським і Дональдом Трампом діла не буде. Тому вибудова стосунків із американським президентом – це дуже великий виклик. Але я реально вважаю, що у Зеленського є чудові шанси з цим впоратися. Я вважаю, є спільні риси у Трампа і Зеленського. При правильній побудові стосунків і грі на психології їх можна "законектити" і викликати між ними зв’язок. Це люди, які були успішними до політики, обидва є значною мірою і бізнесменами, і людьми, не чужими для шоу-бізнесу. Тобто вони є зірками. І Трамп, до того як стати президентом, і Зеленський. Вони обидва гострі на язик, обидва оперують соцмережами. У Трампа це Twitter, у Зеленського – Instagram. Я бачу багато таких суто психологічних паралелей, які дозволяють вірити в те, що ці стосунки можна непогано зав’язати", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баканов обговорив у Вашингтоні майбутню зустріч Зеленського з Трампом 

Нагадаємо, Постійний представник при Раді Європи Дмитро Кулеба заявляв УНН, що існують три причини, з яких Німеччина та Франція підтримали повернення Росії у ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат прокоментував конфлікт між Офісом президента та МЗС

Українські Національні Новини

Політика