ukenru
u-moz-zaznachili-scho-ukrayintsi-nepravilno-vikoristovuyut-medichni-maski

У МОЗ зазначили, що українці неправильно використовують медичні маски

 • 20633 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Скуповувати маски не є правильним. Вони повинні бути вдома, якщо у людини з’являться симптоми, вона зможе її одягнути та не поширювати інфекцію, проте вона не захистить від зараження. Про це сказав заступник голови МОЗ, головний санітарно-епідеміологічний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу, передає УНН.

"Коли люди скуповують маски для захисту, це не є правильним, маски повинні використовуватися та бути наявні вдома, якщо у людини з’являться симптоми, вони могла одягнути та зменшити поширення збудника на інших людей. Стосовно того, що її використовують для захисту, це більше психологічний ефект. Коли людина одягла маску, воно не зашкодить, але й користі не буде. Ми закликаємо не панікувати, ситуація стабільна, контрольована, запасів продовольства вистачає, система охорони здоров’я готова для перших випадків коронавірус", - зазначив Ляшко.

Як раніше повідомляв УНН, станом на 2 березня 2020 року у світі зареєстровано 89 072 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 048 — летальні. Одужало вже 45 074 осіб. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Українські Національні Новини

Суспільство